Piękne ciało bez wyrzeczeń

0
1453
Piękne ciało bez wyrzeczeń

Czy można połączyć piękne ciało i jednoczesny brak wyrzeczeń? Odpowiedź brzmi tak, a nasza trenerka personalna online naomitamper.pl chętnie w tym pomoże. Nie musisz wcale wychodzić z domu, martwienie się prysznicem po treningu również Cię nie dotyczy. Jedyne czego potrzebujesz to urządzenie z dostępem do internetu i chęci! Wszystko odbywa się zdalnie, a z naszej strony możemy zagwarantować satysfakcję i upragnione efekty.

Wiele osób nie potrafi się zmotywować, ze względu na ulubione potrawy czy napoje. Dieta bez wyrzeczeń – brzmi zdecydowanie lepiej, prawda?. Czerwone wino, kawa, czekolada. Te produkty często skreślamy z jadłospisu, przechodząc na dietę. A gdyby tak ktoś powiedział nam, że te składniki mają pozytywny wpływ na nasze zdrowie? Takie założenie przyjmuje dietasirtfood, którą stosuje m.in. Adele. Wyjątkowy sposób odżywiania to przepis na szczupłą figurę bez wyrzeczeń, dla osób nie lubiących ograniczać jedzenia. Według niego odpowiednie jedzenie może skutecznie pobudzić metabolizm oraz wzmocnić kondycję organizmu. Sirtfood wbrew pozorom nie jest nowoczesnym wymysłem – jego skuteczność mają dowodzić mieszkańcy Japonii i Włoch. To właśnie produkty spożywcze z ich jadłospisów są podstawą tej zdrowej diety. Dlaczego? Bo mają w sobie polifenole, które aktywują w organizmie białka zwane sirtuinami. Dzięki temu opóźniają procesy starzenia się komórek i chronią je przed chorobami. Żywność stirfoods ma zapewniać długowieczność, zdrowie oraz młody wygląd – bez cięcia kalorii!

Nadal masz wątpliwości? W takim razie wypróbuj nasze fit przepisy na odchudzanie. Na początek coś na słodko – fit pierniczki. Do wykonania będziemy potrzebować następujących składników:

-250g mąki (2 szklanki)
-80g erytrytolu
-6 łyżek miodu lub syropu z agawy
-3 łyżki oleju kokosowego
-2 łyżki przyprawy do piernika bez cukru
-aromat o smaku cynamonowym lub 1 łyżeczka cynamonu
-2 łyżeczki mielonego siemienia lnianego + 4 łyżeczki wody
-pół łyżeczki proszku do pieczenia.

Składników wcale nie potrzeba wiele, a sam sposób wykonania również nie jest skomplikowany. W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy, syrop lub miód i przyprawę do piernika, aromat lub cynamon a następnie studzimy. Siemię zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na chwilę. W misce mieszamy mąki, proszek i słodzik, dodajemy rozpuszczoną masę i siemię. Zagniatamy ciasto, powinno być elastyczne i dosyć miękkie, gdyby takie nie było (różne mąki, różna struktura) dodajemy 1/4 szklanki wody albo stopniowo dodajemy więcej i zagniatamy jeszcze raz. Podsumujemy blat mąką, ciasto rozwałkowujemy na grubość 3-4 mm i wykrawamy nasze pierniczki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy je ok 10 minut i gotowe! Pierniczki można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku to kilku tygodni!

Dla lubiących syte potrawy również coś się znajdzie. Golonka prosto z piekarnika – brzmi wspaniale. Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu bez wcześniejszego gotowania. Miękka w środku z chrupiącą skórką jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa. Stanowi źródło kolagenu i elastyny, które korzystnie wpływają na stan skóry, włosów i paznokci a także służą do regeneracji kości, chrząstek i stawów. Danie idealne dla osób na dietach niskowęglowodanowych i wysokotłuszczowych jak LCHF, paleo czy ketogenicznej.

Składniki:

-3 średniej wielkości golonki z kością
-150 g marchewki
-150 g selera
-150 g pietruszki
-200 g cebuli
-5 liści laurowych
-6 ziarenek ziela angielskiego
-sól himalajska
-słodka papryka
-ostra papryka
-ok 600 ml wody

Przygotowanie nie jest skomplikowane także w tym przypadku, jednak na sam posiłek będziemy musieli trochę poczekać.

  • Golonki umyć, osuszyć, oczyścić i w razie potrzeby opalić nad palnikiem resztki włosów.
  • Czyste mięso natrzeć na zewnątrz i od środka mieszanką soli i papryki a następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub gęsiarce.
  • Warzywa pokroić w kostkę i obłożyć nimi golonkę.
  • Całość zalać wodą i dodać liście laurowe i ziele angielskie.
  • Piec pod przykryciem ok 2-2,5h (w zależności od wielkości golonek) w temperaturze 180° C.
  • W trakcie pieczenia co 15-20 minut golonki odwracać i polewać wywarem. W razie potrzeby gdyby sos odparował dolać odrobinę wody.

Smacznego!

Na koniec zupa tajska z kurczakiem, idealna na obiad z wybrednymi znajomymi.

Składniki są następujące:

-500 g piersi z kurczaka
-150 g papryki czerwonej
-150 g pieczarek
-50 g cebuli
-20 g świeżego imbiru
-1 papryczka chilli
-1 limonka lub 20 ml (2 łyżki) soku z limonki
-10 ml (1 łyżka) sosu sojowego
-2 ząbki czosnku
-40 ml masła klarowanego , ghee czosnkowego lub ziołowego bądź —–oliwy z oliwek extra virgin
-1 l bulionu z przepisu na rosół
-400 ml mleka kokosowego
-sól himalajska lub kłodawska
-pieprz czarny świeżo mielony
-1 pęczek (ok 30 g posiekanego) szczypiorku

Przygotowanie:

  • Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Skropić połową soku z limonki i doprawić solą oraz pieprzem.
  • Papryczkę chili umyć, osuszyć, wydrążyć i drobno posiekać.
  • Cebulę obrać i pokroić drobno w kostkę.
  • Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę lub drobno posiekać.
  • Imbir obrać i zetrzeć na drobnych oczkach lub również drobniutko posiekać.
  • Tłuszcz rozgrzać na patelni następnie podsmażyć na nim cebulę, czosnek, imbir i chili.
  • Gdy cebula się zeszkli dodać przygotowane mięso i obsmażyć ze wszystkich stron.
  • W tym czasie umyć, osuszyć, wydrążyć i pokroić w kostkę paprykę oraz w plasterki pieczarki.
  • Warzywa dodać na patelnię i chwilę smażyć aż lekko zmiękną.
  • W garnku podgrzać bulion i mleko kokosowe a następnie dodać zawartość patelni i sos sojowy. Całość wymieszać i gotować ok 15 minut.
  • Doprawić pozostałym sokiem z limonki, solą i pieprzem do smaku.

Zupa tajska z kurczakiem znakomicie komponuje się ze świeżo pokrojonym szczypiorkiem. Mamy nadzieję, że stwierdzenie „przez żołądek do serca”, jest tu jak najbardziej trafne.

[Głosów:2    Średnia:5/5]
PODZIEL SIĘ

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here